Slaapmasker en oordopjes

baby

Vriend slaapt sinds zeven weken met een slaapmasker op en oordopjes in. Zo gaat hij de strijd aan met de gebroken nachten, want onze zoon is geboren! Hoewel hij in oktober werd verwacht, besloot hij een novemberkindje te worden.

Sinds vorige maand is ons leven dus weer eens totaal veranderd. En daar moeten we flink aan wennen. We hebben lang getwijfeld of we, als het kon, ouders wilden worden. De gevolgen van de hartaanval speelden bij die beslissing ook een rol. Ik wist van tevoren dat er veel bij mij terecht zou komen, ook al dacht Vriend daar anders over.

Samen

Hij zei heel de zwangerschap dat hij er ook ’s nachts uit zou gaan. “Ik help je overal bij. We doen het samen. Ook ik kan hem ’s nachts voeden en verschonen.” “Natuurlijk”, antwoordde ik elke keer terwijl ik wist dat hij toch echt geen borstvoeding kon geven. Ik liet hem lekker in de waan dat we de nachtelijke taken zouden verdelen.

Scherpe randjes

Want ik weet hoe belangrijk zijn nachtrust is. Ik zie hoe belangrijk zijn nachtrust is. Dus gaat Vriend gewapend met een slaapmasker en oordopjes naar bed in de hoop dat hij een beetje kan slapen.

Door het ooglapje wordt hij niet wakker van het licht dat aangaat voor het verschonen. De oordopjes halen “de scherpe randjes” af van onze huilende zoon.

Kikjes

Daarnaast doe ik er alles aan om hem te ontzien. Bij de eerste kikjes van de baby zit ik overeind. Ik probeer hem zo snel mogelijk te sussen met een nieuwe lading melk zodat Vriend niet wakker wordt.

Als zoonlief het echt op een krijsen heeft gezet, spiekt Vriend weleens schuin onder zijn ooglapje door om te kijken of alles goed gaat. “Kan ik iets doen?”, vraagt hij slaperig. “Nee, ga maar snel slapen. Jij moet morgen werken, ik heb nog verlof.”

Op vrijdagavond stap ik wat relaxder in bed. In het weekend gaat de wekker niet dus maak ik me minder zorgen over de uren slaap die Vriend haalt.

Uitgeslapen

Ondertussen kan ik me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst uitgeslapen wakker werd. Maarja, nu weet ik wel hoe Vriend zich voelt. Die wordt sinds zijn hartaanval nooit meer met een uitgeslapen gevoel wakker.

Bijtanken

Wanneer iemand aan hem vraagt of hij de gebroken nachten trekt, spits ik mijn oren. Het belangrijkste is dat hij genoeg slaap krijgt. Ik ben moe maar ik kan bijtanken, hij niet. Maar gelukkig slaapt Vriend goed. Dankzij het slaapmasker en de oordopjes. Dat wel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial