Spannend achtbaandagje in Phantasialand

achtbaan
Foto: Phantasialand

Vriend is naar pretpark Phantasialand in Duitsland voor een ‘supergave’ achtbaan. Ik ben niet mee. En dat voelt raar.

Samen testen we sinds hij een S-ICD heeft achtbanen, maar nu hij met een vriend gaat vind ik het eng. Ik kan niet mee omdat ik zwanger ben. Zwangeren mogen niet in een achtbaan, logisch. Hartpatiënten mogen eigenlijk ook niet in een achtbaan, maar die waarschuwing zien wij vooral als een advies.

Taron

Vandaag gaat hij in de snelste en langste multi-lanceer-achtbaan ter wereld: de Taron in Phantasialand. Deze rollercoaster heeft vier wereldrecords op zijn naam staan. Zo heeft de Taron ook nog eens 58 kruispunten. Dat zijn 116 kruisingen tijdens de rit. Daarnaast hoort de intensiefste LSM-lancering in het rijtje van de records.

Jaloers

En dan zijn er natuurlijk de twee katapult-lanceringen. Als achtbaanliefhebber ben ik dus ook gewoon een beetje jaloers. Ik geef het eerlijk toe. Maar ik vind het vooral spannend dat ik niet naast hem zit en hoop dat zijn hart of S-ICD niets geks doet.

Eng?

“Je vindt het niet erg als we naar Walibi Holland gaan, ook de Baron en andere achtbanen in De Efteling vind je geen probleem. Zelfs in Amerika stappen we samen in. Maar nu vind je het eng?”
“Ja, omdat we nu niet samen gaan. Als er iets met je gebeurt, wil ik naast je zitten.”
“Je weet toch dat er niets gebeurt? Ik vind achtbanen leuk en niet eng dus het heeft niets met spanning te maken.”
“Nee, maar wel met je hart en G-krachten, of je bloed ofzo. Toch? Of niet? Nouja, ik wil ook niet bang zijn. Je moet ook gewoon gaan, maar ik mag toch wel een beetje bezorgd zijn?”

Angst

Dit gesprek hebben we de afgelopen maand een paar keer gevoerd. Gisteravond nog. Ik wil ook echt niet bezorgd zijn en in angst leven. Dan kan ik me altijd zorgen maken. Als hij autorijdt, kan de S-ICD ook zomaar afgaan.

Op de hoogte

Natuurlijk bood hij een aantal keer aan niet te gaan zodat we volgend jaar samen deze voor ons onbekende attractie konden nemen. Maarja, dat gaat dan weer te ver. Dus is hij vanochtend met een vriend vertrokken.

Hij houdt me van iedere move op de hoogte. Zodra hij in de Taron is geweest krijg ik een appje. Ondertussen doe ik mijn best om niet iedere keer op mijn telefoon te kijken.

Hij gaat namelijk pas wat later in die wereldrecordhoudende achtbaan. “Het is beter om mijn lichaam even te laten wennen en het op te bouwen. Dus ik ga eerst in andere achtbanen.”

Zucht.

Wil je meer weten over pretparken en ICD-dragers? Bekijk dan deze webpagina van STIN. En voor de zekerheid: dat er niets met Vriend gebeurt in snelle attracties betekent natuurlijk niet dat dat voor iedere hartpatiënt geldt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial