Hallo vanuit onze coronabubble!

Gaat het goed met je? Ik hoop het. Ik kan het natuurlijk hebben over de corona-angst, maar dat doe ik eens niet. Ik bekijk het vandaag van de positieve kant. Dan wil ik wel eerst zeggen dat ik me goed realiseer dat het coronavirus voor iedereen consequenties heeft.

Voor iedereen is het een rare tijd. Voor de meeste hartpatiënten en ‘partners van’ waarschijnlijk ook wel spannend. Voor ons ook. Daarom zit ik al een tijd op een informatiedieet. Ik voelde me zo rot door al het coronanieuws. Ik zoog alles als een spons op. Ik besloot iets leuks van deze periode te maken. En tot nu toe lukt dat aardig. We leven in onze eigen bubble.

Op elkaars lip

Sommige stellen vinden het moeilijk om opeens zoveel bij elkaar te zijn, maar daar hebben wij geen last van. Nu hebben we natuurlijk al wat ervaring met weken ‘op elkaars lip zitten’. Toen Vriend moest revalideren, zaten we opeens zes maanden iedere dag bij elkaar.

Sinds hij voor de helft is afgekeurd, zien we elkaar sowieso heel veel. Maar nu werkt hij thuis. Zijn werkgever vindt het, gelukkig, meer dan logisch dat hij als risicogroep niet naar het werk komt. De stukken die ik tik voor de klanten van mijn tekstbureau schrijf ik altijd vanuit huis. Dat we nu allebei thuis achter de laptop zitten, vinden we vooral heel gezellig.

We steunen lokale ondernemers en spelen thuis restaurantje. Of we proberen zelf nieuwe recepten uit. Als de zon schijnt, gaan we naar een onontdekt strandje aan de Waal waar niemand komt. Met ons zoontje picknicken we zonder ons zorgen te maken over corona. Door hem eindigen we de dag vaak in een speeltuin. Het coronavirus is inmiddels een onderdeel van ons bestaan geworden.

Teugels vieren

Maar sinds kort laat iedereen de teugels wat meer vieren. En is onze bubble een beetje gebarsten. Want ook wij zijn makkelijker. We zien wat meer vrienden en familie, nog steeds op afstand. Heel soms gaat mijn man zelfs even snel naar de winkel. En onze zoon is weer naar de opvang. En eigenlijk is dat allemaal best wel weer spannend.

Maar dat gevoel druk ik weg. We willen vooruitkijken. De zomervakantie staat voor de deur. Een vakantie naar het buitenland vinden we nu wel te gewaagd. Zeker na ons Rome-avontuur. Dus kiezen we voor ‘coronaproof-vakanties’ in eigen land. En keren we zo weer heerlijk terug in onze eigen bubble.

Dit blog verscheen in aangepaste vorm ook in HartbrugMagazine, een uitgave van Hartpatiënten Nederland.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial