Geveld door de griep

hoestsiroop

Vriend heeft het zwaar. Hij is, net als vele anderen momenteel, grieperig. Maar als hartpatiënt komt de griep nog even wat heftiger aan.

Hij is verkouden en hoest zo hard dat hij er draaierig van wordt. Ik ben de schuldige. Een paar dagen eerder had ik last van mijn keel, mijn hoofd en was ik in het gezelschap van zakdoekjes. Ik had alleen geen koorts dus echt ziek vond ik mezelf niet.

Huisapotheek

Bovendien deed ik er alles aan om de echte griep buiten de deur te houden. Hoestsiroop, keeltabletten, een neusspray, een keelspray, drop… Ik had een kleine apotheek aan huis. Maar het mocht niet baten.

Geen energie

Dus gaat Vriend nu hoestend en proestend door het leven. Ook bij hem ontbreekt de koorts, maar dat maakt het niet minder makkelijk. Hij ligt futloos op de bank en is hartstikke moe.

“Ik heb het zwaar joh. Niet normaal. Ik heb helemaal geen energie. Ik heb dit nog nooit zo erg gehad.”

“Misschien moet je hart nog harder werken?” Ik denk na en realiseer me opeens iets. “Maar het is de eerste keer dat je de griep te pakken hebt sinds je hartaanval! Je hebt dit dus nog nooit meegemaakt.”

Griepprik

Net als voorgaande jaren heeft hij in het najaar wel de griepprik gehaald.
“Zou je je dan zonder griepprik nog slechter hebben gevoeld?”
“Ik heb geen idee.”

Googelen

Snel begin ik weer te googelen. “Yep! Door de prik verloopt de griep milder bij jou”, staat de op de site van het RIVM.

“De kans op complicaties is kleiner”, ga ik verder. “En de kans is kleiner dat de aandoening die je al hebt erger wordt door de griep. Zonder prik had je het misschien nog zwaarder gehad. En dan heb je nu nog niet eens echt de griep!”

Voor nu zit er niets anders op dan rustig aan doen en hopen dat Vriend snel beter wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial