Ohjee! Medicijnen vergeten op vakantie

Medicijnen vergeten

Enkele weken geleden schreef ik over de voorbereidingen voor onze vakantie. Dat we altijd checken of Vriend zijn medicijnen bij zich heeft. Toch waren ‘medicijnen vergeten vakantie’ de woorden die we op de eerste avond op onze vakantiebestemming googelden.

Vriend had van tevoren gekeken of hij zijn medicijnen in z’n handbagage had zitten. Ik had gevraagd of hij al zijn pillen had. Vol overtuiging zei hij ja.

Pillen

Maar eenmaal op het Griekse Lesbos bleek hij toch een doos te zijn vergeten. En natuurlijk ging het om zijn belangrijkste pillen. “Oh nee! Hoe kan dat nou?! Hoe kan ik nou zo stom zijn?”, hoorde ik vanuit de badkamer. Er volgde een scheldpartij met vooral veel verwijtende woorden richting zichzelf.

“Wat is er aan de hand?”, vroeg ik terwijl ik wist dat hij op dit tijdstip z’n medicijnen moest nemen. “Ik ben een doosje vergeten! Mijn belangrijkste pil!!! Wat moet ik nu doen? Kunnen we het hier halen?” Dit was nu eens iets waar we van tevoren nooit aan hebben gedacht.

Tot mijn eigen verbazing (en die van Vriend hoorde ik achteraf) bleef ik heel rustig. Het leek me meer dan logisch dat dit medicijn ook hier te krijgen was. “Ook in Griekenland zijn er hartpatiënten.” Googelend zocht ik uit hoe het zat met de verzekering. En hoe erg het was als je een keer een dosis van die pil vergat.

Missie

Vriend bleef boos op zichzelf. “Schat, dit kan gebeuren. Je slikt negen pillen. Ja, dan kan je er eentje vergeten. We gaan morgen op zoek”, probeerde ik hem gerust te stellen. “Ja prima, maar ze hier vergeten is wat anders dan in Nederland waar je zeker weet dat je het juiste medicijn overal kan krijgen.”

“We kunnen er nu niets aan veranderen”, reageerde ik. “Morgen hebben we gewoon twee missies. Een auto huren en de juiste medicijnen scoren. En dat laatste is het belangrijkste. Het maakt niet uit waar we heen moeten.” En zo gingen we naar bed.

Apotheek

De volgende dag was onze vakantiemodus nog ver te zoeken. We gingen direct naar de manager van het appartementencomplex. Hij bood aan naar de lokale apotheek te bellen. En wonder boven wonder was HET medicijn gewoon daar te krijgen! Nog geen tien minuten van ons vandaan!

We belden het ziekenhuis nog, maar het was Bevrijdingsdag dus een feestdag. We kregen niemand te pakken. Een paar keer hebben we het doosje gecontroleerd, de merknaam gegoogeld en op goed geluk besloten dat het om de juiste pil ging. Auto geregeld en de vakantie kon beginnen! Wat waren we opgelucht. “Dit is natuurlijk wel voer voor een Hartstukje!”, zei ik lachend tegen Vriend.

Wijze les

Je begrijpt dat dit een wijze les was. Weer. Want het is één keer eerder voorgekomen, in Nederland. Vriend was al zijn medicijnen vergeten toen we bij mijn ouders gingen slapen. Ze wonen 1,5 uur verderop.

Uiteindelijk haalden we de medicijnen bij een ziekenhuis. Sindsdien ligt er bij mijn ouders een voorraad. Hartstikke fijn om te weten dat het geen probleem is als hij z’n pillen vergeet mee te nemen.

En de volgende keer dat we naar het buitenland gaan? Dan vraag ik niet alleen of hij zijn medicijnen bij zich heeft maar check ik het ook. Met goedkeuring van Vriend.

Ga jij binnenkort op vakantie? Controleer dan dus je medicijnen en laat iemand anders er nog eens naar kijken. Wellicht heb je ook nog wat aan deze tips!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial