‘Pak me dan als je kan!’

“Pak me dan als je kan!” We horen een jongetje op het strand z’n vader uitdagen. Ik zie Vriend kijken. “Jij kan straks andere dingen doen lieverd”, zeg ik tegen hem. 

We hoeven het niet eens tegen elkaar uit te spreken. Ik weet gewoon dat hij dacht: ik kan dat straks niet met mijn kind. Een ontspannen middagje op het strand met een baby in m’n buik en actieve ouders om ons heen drukt onze neus weer eens op de hartpatiëntfeiten.

Zandkasteel

Even daarvoor was de afgetrainde vader fanatiek in de weer met een schep. In het zand, hop eruit, weer een schep vol op een berg en verder. Druk bezig met het verzamelen van een hoge bult zand voor een zandkasteel.

Oplossing

“Jij kan een zandkasteel bouwen terwijl je zit.” Vriend knikt. “Ja, hij gaat wel heel hard.” “Of ik schep een berg en dan maak jij de sluis naar het water en ga je daarna verder met het kasteel.” Een prima oplossing.

Vanzelfsprekend

Zo bedenken we al vaker dingen waar we mogelijk straks tegenaan lopen met een kindje. Dingen die voor andere mensen vanzelfsprekend zijn en die ze doen zonder na te denken, kunnen juist voor ons net even te veel zijn.

Huishouden

Naast me zie ik een gezin dat werkelijk het halve huishouden heeft meegenomen. Er staat niet alleen een parasol, maar een van de kinderen is blijkbaar op haar fietsje gekomen. Haar broertje of zusje zat in een buggy waar diverse tassen aan bungelen.

Trap

“Dat gaat ons ook niet lukken. Hoe hebben die mensen dat allemaal naar beneden gekregen via die superlange trap?! Oh en daar! Een maxi cosi! En een kinderwagen! Hoe moeten we dat meesjouwen!?!? Een soort bolderkar is later trouwens wel handig maar daar hebben we op het strand niets aan. Zien we dan wel weer.”

Gelukkig

We weten dondersgoed dat het kindje straks niet beter weet. Dat het niet uitmaakt dat pappa z’n hart niet goed werkt. Dat pappa een hartaanval heeft gehad. Maar wij weten wel beter. En dat maakt ook niet uit. Als we maar gelukkig zijn met z’n drietjes. En dat gaat sowieso lukken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial