Vijf voordelen van het leven met een hartpatiënt

voordelen

Wanneer het hart opeens niet meer werkt zoals het hoort, verandert je leven. Soms zie je de negatieve dingen, maar vandaag probeer ik het eens even helemaal anders te bekijken. Zijn er ook voordelen aan het leven met een hartpatiënt?

Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk had ik het liefst gewild dat Vriend zijn hart het nog steeds zo goed deed als toen ik hem ontmoette. Maar nu maken we er gewoon het beste van. En daar horen ook positieve veranderingen bij. Een geluk bij een ongeluk zeg maar.

1. Rustig aan

Zo gaan we automatisch wat relaxder door het leven, want Vriend heeft minder energie. Maar ik vind het eigenlijk wel fijn dat we nu voor alles wat meer tijd reserveren. We gaan niet meer altijd gehaast de deur uit, rennen niet van hot naar her en doen alles vooral heel erg ‘tranquilo’, rustig aan.

Dat betekent niet dat we stilzitten, zeker niet. We plannen alleen anders. Soms is het natuurlijk wel balen dat je niet meer duizend-en-een-dingen op een dag kunt doen, maar dit blog ging over de voordelen!

2. Gezellig samen thuis

Vriend kan niet meer fulltime werken. Tegenwoordig werkt hij iedere dag 4 uur. Vaak is hij dus al in de middag thuis. Aangezien ik een eigen bedrijf heb en vanuit huis werk, is dat dus heel gezellig. Een valkuil is wel dat het wat te gezellig is en ik me laat afleiden. Maar dat zou zo opgelost kunnen zijn door buiten de deur te werken. Voor nu geniet ik vooral van het feit dat we elkaar zoveel zien.

3. Dankbaar
Ik ben heel dankbaar dat Vriend er nog is. Iedere dag vertel ik hem hoe gek ik op hem ben. We maken lol, vinden ruzie zonde van onze tijd en waarderen elkaar. Ik besef maar al te goed dat hij er niet meer had kunnen zijn. En ben daarom dankbaar voor ieder moment samen.

4. Geluk

We streven er allemaal naar om ons elke dag gelukkig te voelen. Maar als je met de neus op de feiten wordt gedrukt en je beseft dat je partner dood had kunnen zijn, dan maak je andere keuzes. Om echt gelukkig te zijn.

Je laat je niet meer meeslepen door de verwachtingen van anderen. Misschien kan je wel stellen dat je eigenlijk wat egoïstischer wordt. En je weet opeens wat relativeren écht inhoudt.

5. Vijf

Vriend noemt nog een persoonlijk voordeel. Het schrijven van dit blog! En inderdaad, na die akelige gebeurtenis wist ik niet dat ik een site zou beginnen waarop we onze ervaringen delen. Door deze uitlaatklep mag ik ook nog eens voor Hartpatiënten Nederland een column schrijven. Dat had ik al helemaal niet kunnen bedenken!

 Dit blog is vooral grappig bedoeld, maar kan jij nog meer voordelen verzinnen?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial