‘Op vakantie is alles anders’

vakantie

Waar let jij op als je op vakantie gaat? Sinds Vriend een hartpatiënt is, zijn er stiekem een aantal dingen waarmee ik rekening wil houden. Maar om nou te zeggen dat we dat ook doen. Niet echt.

Als je gezond bent boek je gewoon een vakantie en denk je verder niet over veel dingen na. Je hebt zo je eisenlijstje maar er zijn geen zaken die extra aandacht verdienen. Nu Vriend minder energie heeft, kijk ik wat meer naar praktische dingen.

Koffer of backpack

Kunnen we een koffer op wielen meenemen in plaats van een backpack? Nu ik het zeg, ik wil nog steeds die backpack op wieltjes kopen (maar dat is weer voor een andere keer).

Moeten we niet te veel lopen? Kunnen we gelijk een auto huren?

Voor vertrek herinneren we elkaar aan de medicijnen. De handbagage bestaat tegenwoordig uit een tas vol pillen. Ook checken we of de medicijnlijst en Engelse brief mee is.

Medische voorzieningen

Eigenlijk moeten we ook uitzoeken hoe het zit met de medische voorzieningen. Gek genoeg doen we dat dan weer helemaal niet. We gaan ervan uit dat er niets gebeurt. Precies zoals het hoort.

Rustmomenten

Al met al ligt het natuurlijk ook aan de manier waarop je vakantie viert.  Als je met een camper reist door Amerika of een Grieks eiland verkent met de auto dan kan je zelf genoeg rustmomenten inbouwen. Maar met een groep door de jungle op zoek naar berggorilla’s, dat zit er niet meer in.

Overigens sluit ik niet uit dat we nooit meer met een backpack op pad gaan. Als we maar een auto kunnen huren. En die jungletocht doen we desnoods op ons eigen tempo, met een privégids.

Steile weggetjes

Maar dit jaar hebben we een hele andere uitdaging. We gaan heel eigenwijs naar een appartementencomplex dat op een heuvel ligt. En eigenlijk houdt Vriend niet meer van steile weggetjes …

Als hij in het dagelijks leven een pad ziet waar je een trap kan nemen of een paadje dat langzaam omhoog gaat, dan kiest hij voor de trap. Het hoeft niet eens een heuvel te zijn, een kleine helling zorgt er al voor dat hij kijkt naar een alternatieve route.

‘Alles is anders’

Maar deze locatie was zo mooi, hield hij vol. “Kijk, dat zwembad. Een infinity pool!”

“Schat, die huisjes liggen allemaal tegen de wand van de berg. Dat wordt toch niks als we van het zwembad teruglopen naar ons appartement”, reageerde ik. Vriend was het daar niet mee eens.

“Op vakantie is alles anders. In het buitenland heb ik een stuk minder last van mijn hart. En kijk, overal staan auto’s bij de huisjes!” “Ik denk niet dat we met de auto naar het zwembad gaan, maar oké. We kunnen wel als we van een tripje terugkomen gelijk een duik in het zwembad nemen en dan terug naar het appartement met de auto!”, was mijn oplossing.

Pauzeren

Dus we hebben geboekt. We zien wel hoe (langzaam) het gaat. Misschien heeft hij wel gelijk en blijkt een steile weg opeens geen obstakel. En anders nemen we om de zoveel meter pauze. Dat is ook niet erg. Het is vakantie.

Ga jij nog weg? Misschien heb je nog wat aan deze vakantietips!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial