Grijze folders

[dropcap]A[/dropcap]ls je op de hartbewaking terechtkomt, liggen er op het kastje naast het ziekenhuisbed vrij snel folders van de Hartstichting. Mooi, ik wilde weleens weten wat er allemaal aan de hand was.

Google-verbod

Ben ik normaal de eerste die informatie opzoekt op internet, nu had ik mezelf even een Google-verbod opgelegd. Soms word je niet vrolijk van de dingen die je op internet tegenkomt. Dus ik wilde het de eerste tijd even houden bij de informatie die we vanuit het ziekenhuis kregen.

Oudere mensen

Maar ook van die folders werd ik niet blij. In één oogopslag was duidelijk dat deze boekjes waren geschreven voor een andere doelgroep. Twee ‘oudere’ mensen op de fiets, een vrouw die onze oma had kunnen zijn in het zwembad en weer een ouder stel dat elkaar omarmde.

Te jong

Kregen jongeren geen hartaanval? Was er nou niemand die eraan dacht om folders te maken voor mensen in de 20 of 30?!?! De informatie was goed, maar de beelden deden ons beseffen dat we veel te jong waren om dit mee te maken.

In het ziekenhuis hield ik mij groot. We maakten er grapjes over zoals we al vanaf het begin deden, maar die donderdagavond in mijn eentje thuis kwamen de tranen toen ik de folders doorkeek. En steeds meer besefte wat Vriend was overkomen.

Hartstukjes, geschreven door CillaHartstukjes wordt geschreven door Cilla, getrouwd met een hartpatiënt, tekstschrijver, (eind)redacteur, blogger en eigenaar van HoofdletterC. Ze is gek op dieren, eet ze dan ook niet en verwent haar twee katten.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. bakabakadesign schreef:

    Wat zonde dat er geen geschikte folders zijn! Kan me voorstellen wat het voor je had betekend als het meer op jullie eigen situatie was gericht. 🙁

  2. jany schreef:

    Ha helemaal mee eens, vooral de foto’s, en in het ziekenhuis waar ik lag was ik de jongste ! En ik was toen 56 ! Al moet ik wel vermelden dat in Erasmus MC verteld werd dat er veel jonge patienten waren !

  3. Chris schreef:

    Helemaal mee eens, de plaatjes klopte niet met de werkelijkheid, ik was eind vorig jaar 37 toen ik hier mee werd geconfronteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial