Nee! Niet weer een onzeker gevoel door werk

werk

Begint het weer van voren af aan? Wordt dit jaar opnieuw eentje vol gesprekken met UWV, loopbaancoaches, bedrijfsartsen en sollicitatiebrieven? Overheerst straks weer een onzeker gevoel door werk?

Vriend kwam vorige week thuis met de mededeling dat hij op een andere locatie moet gaan werken. Met de auto bijna een uur van ons vandaan. Dus dagelijks 2 uur in de auto voor 4 uur werk. Dat kan hij niet. Ik was gelijk behoorlijk over de zeik eigenlijk. Ik heb geen zin om het anders te zeggen.

Vast contract

Want ik heb ook gewoon geen zin in weer een jaar met gedoe. Sinds de hartaanval in 2014 is alleen 2017 bij ons relaxed geweest, het jaar waarin ik zwanger was van onze zoon. Vriend ging afgekeurd het jaar in, maar kreeg een leuke baan, ik had een mooie zwangerschap en we waren op huizenjacht. Eindelijk hadden we minder zorgen en waren we in rustiger vaarwater beland.

Thuiswerken

Maar nu hangt dit boven ons hoofd. Al vaker werd gezegd dat zijn werk zou verhuizen, maar iedere keer gebeurde er niets. Bovendien waren er misschien wel mogelijkheden om thuis te werken, maar dat blijkt dus niet het geval.

Oplossing

Natuurlijk gaat hij nog met zijn leidinggevende praten om te kijken of er een oplossing mogelijk is. Het bedrijf weet van zijn hartproblemen. Hij werkt niet voor niets maar 4 uur per dag.

Reiskostenvergoeding

Feit is dat zijn werkgever straks meer geld kwijt is aan reiskostenvergoeding dan aan het salaris van Vriend. Feit is ook dat hij niet iedere dag een uur heen kan rijden om 4 uur te werken en dan weer een uur terug. Dat lukt hem niet, dat is te zwaar.

Bijkomen

Hij wil graag bij het bedrijf blijven werken, begrijp me niet verkeerd. Het is geen onwil, maar hij kan het lichamelijk niet. Of zijn weekend staat dan alleen in het teken van bijkomen van de werkweek… Dat is niet de bedoeling.

Aangepaste functie

Nu ben ik bang dat hij straks zijn leuke baan kwijtraakt. Dat heeft hij zo niet verdiend. Door de hartaanval verloor hij zijn oude baan, een (groot) deel van zijn inkomen en moest hij op zoek naar aangepaste functies. Na lang zoeken kon hij aan de slag bij zijn huidige werkgever. Leuk werk, leuke collega’s, we waren zo blij!

Duimen

Het is dus weer even spannend. We weten allebei dat een lichte administratieve functie voor 20 uur niet voor het oprapen ligt… Maar eerst gaan we nog keihard duimen dat hij toch een compromis bereikt met zijn werkgever.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial