Moeiteloos met S-ICD naar Amerika

vakantie Amerika

[dropcap]W[/dropcap]e weten het zeker. We gaan ons niet meer druk maken om medicijnen en de S-ICD als we met het vliegtuig naar een vakantiebestemming gaan.

Amerika

Gewapend met een brief van de cardioloog, de foto met uitleg over een ICD en detectiepoortjes en up-to-date medicijnlijst vertrokken we begin mei naar Schiphol. We gingen op vakantie en hadden drie weken Amerika in het vooruitzicht, heerlijk!

Strenge controle

Uit ervaring weten we hoe streng de controle is richting ’the United States’. We waren dan ook best nieuwsgierig hoe het nu zou gaan. De laatste keer dat we daarheen gingen, was Vriend nog geen hartpatiënt.

Geen interesse

Hij haalde voor de zekerheid zijn ICD-pas uit zijn portemonnee. “Die doe ik maar in mijn zak, dan kan ik ‘m gelijk laten zien als het nodig is.” Maar de strenge beveiliging bleek helemaal niet geïnteresseerd in de medische toestand van Vriend. Zijn voorraad pillen in de handbagage riep geen vragen op. Daarentegen werd ik wel elke keer ‘random’ geselecteerd voor het overhoop halen van mijn rugzak!

Bodyscan

Verder moest hij niet door een ouderwets detectiepoortje, maar werd er gebruikgemaakt van de bodyscan. We zijn tegenwoordig blij als Vriend door zo’n poort heen moet, omdat we van dit apparaat zeker weten dat het geen invloed heeft op de ICD.

“De Security- of Bodyscan brengt geen gezondheidsrisico met zich mee. De apparatuur werkt, in tegenstelling tot bepaalde medische scanners, niet met röntgenstraling. Iedereen, dus ook bijvoorbeeld zwangere vrouwen en mensen met een pacemaker, kan zich zonder enig gezondheidsrisico door de Security- of Bodyscan laten controleren’, aldus de directie van het vliegveld tegen STIN.

Zenuwachtig

Vriend heeft nu drie keer gevlogen en geen enkele keer is er iets gevraagd over zijn ICD of zijn medicijnvoorraad. Misschien heeft hij mazzel, maar van tevoren zenuwachtig zijn is nu echt verleden tijd!

Ben je nieuwsgierig hoe het met de gezondheid van Vriend ging tijdens de vakantie en hoe vaak we waarschuwingen voor hartpatiënten tegenkwamen? Lees binnenkort alles daarover in een nieuw blog!

Hartstukjes, geschreven door CillaHartstukjes wordt geschreven door Cilla, getrouwd met een hartpatiënt, tekstschrijver, (eind)redacteur, blogger en eigenaar van HoofdletterC. Ze is gek op dieren, eet ze dan ook niet en verwent haar twee katten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial