Oh nee! Het doek valt voor STIN

ICD

Het is een tijd geleden dat ik iets heb geschreven. Het betekent niet dat we het hier thuis nooit meer over het hart van Vriend hebben. Integendeel juist. Maar waarom schrijf ik nu dan opeens weer een blog? Omdat ik hoorde dat het doek valt voor Stichting ICD dragers Nederland, ook wel bekend als STIN.

Ik zag het bericht voorbijkomen op de Facebookpagina van Hartpatiënten Nederland. Ik ben er eigenlijk best van geschrokken.

Noodgedwongen

De stichting moet noodgedwongen haar activiteiten beëindigen, staat op de site. Dat komt onder meer omdat er geen opvolgers zijn te vinden voor het bestuur en er zijn steeds minder donateurs. Nu moet ik direct toegeven dat ik geen donateur ben. Ik wist niet eens dat het kon. En nu ik de site nog eens goed bekijk, zie ik nergens een oproep om donateur te worden. Wat zonde.

Informatie

De site van STIN was voor mij een grote informatiebron. Toen we hoorden dat Vriend een S-ICD kreeg, heb ik er uren doorgebracht. Nog steeds surf ik ernaartoe als we willen weten wat wel of niet mag met een ICD.

Ik hoop zo dat alle informatie, alle artikelen en alle persoonlijke verhalen niet verloren gaan. De stichting was sinds 2000 in de lucht en heeft dus aardig wat waardevolle kennis verzameld.

Drukker

Het nieuws heeft er in ieder geval voor gezorgd dat er weer eens een vers blog staat op Hartstukjes. Vaak genoeg wil ik een verhaal schrijven, maar ik kom er gewoon niet aan toe. Ook dat is zonde.

Feit is dat het wat drukker is geworden sinds Zoon is geboren. Ondertussen probeer ik in minder tijd ook nog hetzelfde werk te doen als voorheen. En een verhuizing is ook best vermoeiend.

Moe

Verder ben je als moeder ook gewoon wat vaker moe. Moeder is niet voor niets de overtreffende trap van moe, toch?

Nu mag ik natuurlijk weinig zeggen over moeheid, want ik kan mezelf weer opladen. Een goede nachtrust, iets langer in bed en ik voel me uitgeslapen. Als het goed is. Vriend heeft dat gevoel sinds zijn hartaanval nooit meer gehad.

Hartdingen

Lopen we dan nooit meer tegen ‘hartdingen’ aan? Echt wel! We dachten dat we het na bijna vier jaar helemaal geaccepteerd hebben, maar de realiteit is anders. Eigenlijk worden we iedere dag geconfronteerd met de gevolgen van zijn hartaanval. Ik heb dus nog genoeg te vertellen. Hartstukjes is dan ook zeker niet van plan te stoppen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Maria schreef:

    Mijn man staat op de wachtlijst voor een icd en zover ik weet gaat Stin door wel in afgeslankte vorm maar gelukkig gaan ze door ik heb veel aan hun site gehad gr maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial