Tip: weekendje weg

weekendje weg

Een hele simpele tip om ervoor te zorgen dat niet alles om het hartinfarct draait: ga een weekendje weg. Even leuke dingen doen, weer samen jezelf zijn en weg uit de ziekenhuissleur!

Toerist in eigen land

Vriend was net een maand thuis toen we in de auto stapten om toerist in eigen te land te spelen. Een stedentrip leek ons niet handig. Samen uren door een stad dwalen zat er niet in. Dus reden we naar een plaats aan de kust.

Aftasten

Natuurlijk, het was vooral aftasten. Kan hij nog een lang stuk auto rijden of zit ik heel de tijd achter het stuur? Hoe gaat het met wandelen?

En uit eten gaan… Wel of niet gerechten met veel zout? We hebben dat weekend vaak zijn benen gecheckt om te kijken of hij vocht vasthield. Nu lachen we erom!

Jut en Jul

Ook al was het een koude januarimaand, toch gingen we naar het strand. Letterlijk even uitwaaien, genieten van de zee, foto’s maken en nergens aan denken.

We maakten een korte wandeling met af en toe een pauze, maar dat was niet erg. We waren weer Jut en Jul. Geen hartpatiënt en ‘partner van’.

Zwemmen

In het zwembad van het hotel was het tijd om te testen hoe het was om na zijn hartaanval te zwemmen. Veel baantjes trekken ging nog niet goed, maar Vriend vond het wel lekker om in het water te zijn. Om te weten dat het kon.

Leeg

Het gekke was dat we het die dagen toch niet veel over de hartaanval hadden. Ja, bij nieuwe dingen maar het was geen piekerweekend. Integendeel. Het was volop genieten.

Uitgerust

Na die paar dagen waren we helemaal uitgerust. Met frisse moed konden we er weer tegenaan. En we boekten gelijk een hotel voor een maand later!

Hartstukjes, geschreven door CillaHartstukjes wordt geschreven door Cilla, getrouwd met een hartpatiënt, tekstschrijver, (eind)redacteur, blogger en eigenaar van HoofdletterC. Ze is gek op dieren, eet ze dan ook niet en verwent haar twee katten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial