Tip: ontmoetingsdag voor naasten

ontmoetingsdag

Even geen persoonlijk blog, maar een informatief stukje. Misschien vind jij het wel leuk om te weten dat er aanstaande zaterdag een Naasten Ontmoetingsdag plaatsvindt in Soesterberg.

De organisatie is in handen van Naasten in Beeld, een samenwerking van zes patiëntenorganisaties: Harteraad, Stichting ICD-dragers Nederland, Vereniging Harten Twee, Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen, MPN Stichting en Alzheimer Nederland.

Impact

Het is de tweede editie van de bijeenkomst die wordt georganiseerd voor alle naasten van iemand
met een hart- of vaataandoening: partners, ouders, kinderen, broers/zussen en goede vrienden. Vaak wordt niet gezien dat ingrijpende aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, ook een grote impact hebben op het leven van naasten.

Programma

Vanaf 10.00 uur staat de dag in het teken van het delen van ervaringen en tips. Je ontmoet lotgenoten en kunt deelnemen aan diverse workshops zoals mindfullness, ‘De Zorg de Baas?!’ en ‘Een positieve focus: Wat maakt jou gelukkig?’.

Aangezien je als naaste nu ook al figuurlijk allerlei ballen in de lucht houdt, is het misschien ook wel leuk om echt te leren jongleren. Robert Orton leert jou graag hoe je dat doet.

Sprekers

Ook zijn er diverse sprekers. Zo delen een partner, moeder en dochter hun ervaringen. Ingrid Rietdijk praat over de impact van een hart- of vaataandoening op de naasten. Martin van Rijn, voorzitter Reinier Haga Groep & oud-staatssecretaris van VWS, komt ook langs.

Jongeren

Voor jongeren (16 t/m 25 jaar) is er een wandeltocht door de bossen met Louise Schendelaar en Inge van Prooijen.

Handig om te weten

Voor wie?      Exclusief voor naasten (volwassenen en kinderen 16+)
Wanneer?      Zaterdag 26 mei 2018 van 10.00 tot 17.00 uur
Waar?             Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg
Deelname:    Gratis toegang, inclusief lunch

Wil je meer weten over het programma of je aanmelden? Ga dan naar de website.

In het project Naasten in Beeld werken zes patiëntenorganisaties samen om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van alle naasten, of zij mantelzorg verlenen of niet. Zij willen naasten erkenning, herkenning en ondersteuning bieden. Het delen van ervaringen staat hierbij centraal, want lotgenotencontact geeft steun blijkt uit onderzoek, je bent niet de enige.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial