Pokémon Go als extra beweging

Blog Pokémon Go

[dropcap]H[/dropcap]et zal je vast niet zijn ontgaan. De hele wereld lijkt op zoek naar Pokémons. Het nieuwe smartphonespel Pokémon Go combineert gamen met actief bezig zijn. Is de mobiele game voor hartpatiënten misschien een leuke manier van bewegen?

Augmented reality

Pokémon Go is een augmented reality game. Deze techniek voegt iets toe aan de werkelijkheid. Bij het spel betekent het dat je in je omgeving op zoek gaat naar Pokémons. Want je moet de virtuele beestjes vangen om ze te trainen.

Om ze te ontdekken loop je met je smartphone buiten en maak je ongemerkt flinke wandelingen. Want de dierenvriendjes zitten overal. Op straat, in gebouwen, bij bossen, het water en in de avond duiken zelfs spookpokémons op.

Door de camera van je telefoon en het GPS-systeem zie je niet alleen waar de Pokémons zich bevinden, maar je gebruikt ook je touchscreen om ballen te gooien waarmee je ze kan vangen.

In totaal zijn er momenteel 150 beestjes. En die wil je natuurlijk allemaal te pakken krijgen. Maar ze komen niet vanzelf naar je toe en verspreiden zich ook nog.

Kilometers voor een ei

Als je een ei in je bezit krijgt, moet je bovendien kilometers afleggen om het uit te laten komen. Je stopt het ei in een zogenoemde egg incubator en dan is het tijd om te wandelen.

Er zijn eieren die na 2 kilometer al uitkomen, na 5 kilometer of pas na 10 kilometer. De kwaliteit van het diertje dat uit het ei komt, is ook nog eens afhankelijk van je afgelegde stappen. Hoe langer je moet lopen, hoe beter je nieuwe Pokémon.

Onbewust bewegen

Pokémon Go biedt nog veel meer, zoals Pokéstops en Pokémon Gyms. Maar de vraag is of het spel een alternatief kan zijn voor mensen met hartproblemen die vaker moeten bewegen. Natuurlijk, een half uur per dag beweging is voor iedereen gezond. Want genoeg bewegen houdt hart en bloedvaten in conditie en verlaagt de bloeddruk.

Met het spel leg je onbewust hele afstanden af. Het is best verslavend en voor je het weet loop je gemakkelijk langer dan een half uur rond. Daarnaast ben je buiten en kan je, als je niet in de stad bent, zelfs genieten van de natuur. Want sommige Pokémons zijn gek op water of gras.

Pieker je veel over je hartaandoening? Ook dan kan Pokémon Go helpen je gedachten te verzetten. Sowieso maakt lichaamsbeweging je hoofd leeg. Maar met dit spel ben je even met totaal iets anders bezig.

Wii

Het locatie-afhankelijk spelletje, dat is gebaseerd op de tv-serie Pokémon, is nu al de grootste mobiele game ooit. Het verslaat apps als Twitter en Tinder. Het is overigens niet de eerste keer dat Nintendo, dat de merkrechten op Pokémon in bezit heeft, met een spel komt waarbij bewegen centraal staat. Eerder zorgde de Wii ervoor dat gamers in beweging kwamen.

Helaas kan Vriend met zijn S-ICD niet meer echt ontspannen wii-en. Volgens STIN is het namelijk verstandig om de console en het wiel tijdens het spel op minimaal 30 centimeter afstand te houden van de plaats waar de ICD is geïmplanteerd. En dat kan je in het heetst van de strijd weleens vergeten.

Ideaal middel

Pokémon Go is dan ook een mooi alternatief voor mensen die van gamen houden én wat vaker van de bank af willen komen. Vriend houdt van wandelen, maar lopen zonder doel is aan mij niet besteed. Vaak gaat hij dan ook met iemand anders een uur lopen.

Maar nu kunnen we samen op pad. Want het spel maakt wandelen leuk. Voor het vangen van Pokémons leg ik graag wat afstanden af. Gotta catch ‘em all! Het is voor ons dan ook een ideaal middel om iedere dag eens wat extra stappen te zetten!

Hartstukjes, geschreven door CillaHartstukjes wordt geschreven door Cilla, getrouwd met een hartpatiënt, tekstschrijver, (eind)redacteur, blogger en eigenaar van HoofdletterC. Ze is gek op dieren, eet ze dan ook niet en verwent haar twee katten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial