Tips om het leven als hartpatiënt handiger te maken

lifehacks

Als hartpatiënt moet je rekening houden met je conditie. Je hebt nu eenmaal niet meer alle puf en kracht om alles te doen wat je voorheen wel kon. Daardoor word je wel steeds handiger in dingen bedenken die het leven makkelijker maken.

Elektrische fiets

Je wil je conditie op peil houden, maar lange stukken fietsen zit er misschien niet meer in. Een elektrische fiets met trapondersteuning is dan de oplossing. Het is een dure aanschaf, maar wel een investering waar je op heel veel momenten blij van wordt.

Steekwagen

Zware dingen sjouwen is aan jou niet meer besteed. Een steekwagen komt dan ook goed van pas bij het verplaatsen van dozen of andere spullen. Ik heb onlangs een opvouwbare steekwagen gekocht dus die neemt ook nog eens weinig ruimte in.

Bij hele zware dingen is een plankje op wieltjes, met een draagvermogen van zo’n 250 kilo, een uitkomst. Oké, bij het tillen van een wasmachine de trap op en af moet je nog steeds vrienden inschakelen en kijk jij toe, maar bij het laatste stukje naar de plaats van bestemming kan jij helpen als de machine op de ‘universele transporthulp’ makkelijk verder rolt.

Medicijndoos

Een kleine ‘lifehack’ maar wel eentje die je elke dag gebruikt: een medicijndoosje. De pillendoos bevat vakjes voor zeven dagen, maar er zijn diverse varianten. Sommige zijn ook nog eens ingedeeld in ochtend, middag en avond. Je hebt er gelijk een nieuwe hobby bij, want de doosjes vullen zich niet vanzelf.

Als je op vakantie gaat, kun je gebruikmaken van zogenaamde baxter-zakjes. Dat is een methode waarbij de medicatie per dagdeel in speciale zakjes zit. Ik kende de medicijnrol nog niet, dus binnenkort vertel ik je er meer over!

Wielenstandaard voor autobanden

Na Vriend zijn hartaanval stuitte ik op een velgenstandaard op wielen voor autobanden. Handig! Autobanden verwissel je maar twee keer per jaar, maar hoe fijn is het als je de banden op een verrijdbare standaard kan plaatsen.

Nadeel

Het nadeel aan deze ‘hart-lifehacks’ is dat sommige dingen (veel) geld kosten. Een elektrische fiets is niet goedkoop. En dat is lullig, want als je (voor een deel) bent afgekeurd, heb je ook minder geld te besteden. Je moet dus dingen aanschaffen, terwijl je er financieel minder goed voor staat. Het is helaas niet anders.

Welke dingen heb jij aangeschaft om je leven makkelijker te maken?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial