Bankjes checken

[dropcap]A[/dropcap]ls wij tegenwoordig ergens lopen, ben ik alleen maar bezig met de omgeving scannen. Op zoek naar bankjes, stoepjes en paaltjes waar Vriend even kan zitten om op adem te komen.

Iedereen denkt dat het hartstikke goed met hem gaat. Aan de buitenkant is immers niets te zien. Ook thuis loopt hij snel van de bank naar de keuken en vergeet zelfs ik soms bijna dat hij een hartaanval heeft gehad.

Langzaam

Maar zodra we ergens naartoe gaan, worden we met onze neus op de feiten gedrukt. In de dierentuin met onze neefjes haalt iedereen ons in. Gaan we naar een festival, dan is de weg naar de ingang al een hele reis.

Liepen we met Koningsdag normaal zonder moeite heel de stad door, nu kijken we uit naar de volgende plek waar hij weer even kan ‘opladen’. Vrolijk en met een biertje in de hand. Dat wel. Maar wij lopen dus langzaam. Heel langzaam.

Zen

Zo gingen we onlangs naar een workshop. Op de site stond dat het vanaf de parkeerplaats 20 minuten lopen was. Wij trekken daar dan drie kwartier voor uit. Haasten willen we niet en heeft geen zin.

Ons snelle leven met geren van hot naar her is dan ook echt verleden tijd. We zijn compleet zen, zou je haast denken. Maar ook raken we gefrustreerd. Vriend omdat hij in zijn hoofd wel sneller kan, ik omdat ik het zo kl#te voor ons vind dat we erbij lopen als een stelletje bejaarden.

Loop eens door!

Links, rechts, overal lopen mensen ons voorbij. In de stad als we aan het shoppen zijn en ook met zoiets simpels als boodschappen doen.

Stiekem wacht ik op het moment dat we een keer commentaar krijgen. “Loop eens door!” En eigenlijk vind ik dat niet eens zo gek. Ik zou het ook vreemd vinden als ik twee van die jonge mensen zo zie slenteren.

Tja, we willen wel harder, maar hij kan het niet.

Hartstukjes, geschreven door CillaHartstukjes wordt geschreven door Cilla, getrouwd met een hartpatiënt, tekstschrijver, (eind)redacteur, blogger en eigenaar van HoofdletterC. Ze is gek op dieren, eet ze dan ook niet en verwent haar twee katten.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Jacob Schot schreef:

    Goed initiatief om de buitenwereld hiervan kennis te laten maken.Denk dat meer mensen in zo’n situatie verkeren en zo met elkaar hun gevoelens en wetenswaardigheden kunnen uitwisselen.

  2. arend schreef:

    Ja zeker, vandaag vond ik een verkeerspaaltje om even uit te rusten, maar na tien minuten had ik wel een pijnlijke reet. Dus moet ik maar eens een wandelzitstok Umbrella Leather Shooting Stick kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial