Tip: notitieboekje

[dropcap]A[/dropcap]fspraken, resultaten, data, gebeurtenissen, vragen, adviezen, voortgang, gedachtes, uitleg, mijlpalen, quotes en gevoelens. Vanaf het eerste moment dat een arts op de kamer van Vriend verscheen, noteerde ik alles in een notitieboekje.

Dagboek

Iedere dag hield ik zijn vooruitgang bij, legde vast hoe hij zich voelde en zette ik al snel de eerste vragen op papier. Want het is hartstikke handig om bij te houden wat er allemaal gebeurt.

Termen en adviezen vliegen om je oren, de ene cardioloog zegt dit en weer een ander zegt dat. En natuurlijk komen vragen precies bij je op als de arts net is langsgeweest. Daarom is het aan te raden een soort dagboek te beginnen. Dat kan ouderwets met pen en papier maar natuurlijk ook op je telefoon.

Naslagwerk

Ons boekje is inmiddels een heus naslagwerk geworden. We weten precies wat er allemaal vanaf 4 december 2014 is gebeurd, gezegd en gedaan.

Het hartboekje gaat een jaar later nog steeds mee naar afspraken met de hartfalenverpleegkundige, cardioloog of ICD-specialisten. Ook zoeken we vaak genoeg dingen op omdat we even niet meer weten hoe het nou zat.

Twee paar oren

Zorg daarom als patiënt ook dat er altijd iemand bij je is als je een gesprek hebt met een arts. Twee horen meer dan één. En dat is zeker zo bij specialistische gesprekken. Er komt zoveel informatie op je af dat je het later misschien niet meer zo goed weet.

Als je slim bent, vraag je jouw partner bij de eerste keer met alles mee te schrijven. Dat is dan gelijk het begin van jouw ziekenhuisboekje.

Hartstukjes, geschreven door CillaHartstukjes wordt geschreven door Cilla, getrouwd met een hartpatiënt, tekstschrijver, (eind)redacteur, blogger en eigenaar van HoofdletterC. Ze is gek op dieren, eet ze dan ook niet en verwent haar twee katten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial